VEELGESTELDE VRAGEN

Over Ecuri Permanent Make-up.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Over Ecuri Permanent Make-up.

 

Hoe snel leer ik pigmenteren?

Permanent make-up is een echt ambacht. We nemen de tijd om van jou echt een vakman of vakvrouw te maken. Daarom bestaat onze opleiding ook niet uit 3 of 4 dagen, maar 12 dagen. Tussen elke training zit 2 weken tijd om de theorie goed tot je door te laten dringen en de verschillende technieken op kunsthuid te oefenen.

Hoe kom ik aan modellen?

Voor de opleiding heb je in totaal 12 modellen nodig, voor wenkbrauwen, eyeliner en één voor de lippen. De meeste cursisten nemen familie of vrienden mee. Een oproep op Facebook geeft ook altijd veel reacties. Als het helemaal niet lukt dan hebben wij ook een data base waaruit je een model kunt krijgen.

Wat als er een foutje wordt gemaakt tijdens de pigmentatie of mijn model wil er toch liever vanaf?

De pigmenten van Ecuri zijn heel makkelijk te verwijderen. Mocht om wat voor reden dan ook, je model de pigmentatie niet bevallen dan kunnen wij dit snel verwijderen. Deze technieken leer je ook zelf toe te passen in de PMU opleiding Perfect Start.

Hoe groot zijn de klassen?

Onze groepen bestaan uit maximaal 5 personen, zodat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven.

Moet ik het hele bedrag in 1 keer betalen?

Met de Starters Deal of Derma Medical kun je gespreid betalen. Begin met een aanbetaling van 1.000 euro. Daarna betaal je elke maand 500 euro. Wacht niet te lang met reserveren, 5 personen is snel vol!

Als ik er nou helemaal niets van kan, mag ik dan stoppen?

Als je echt denkt, dit is niets voor mij dan kan je na de 5e les stoppen. Je betaalt dan alleen 5 lessen x 200 = 1000 euro. Je kan dan geen PMU opleiding ergens anders gaan volgen.

Waarom wordt een pigmentatie soms afgestoten?

Iedereen die pigmenteert heeft het wel eens meegemaakt, je heb een paar prachtige wenkbrauwen gepigmenteert, je hebt je ziel en zaligheid er in gestoken. De klant is super enthousiast en ook op de foto ziet het er fantastisch uit.

Na 3 weken komt je cliënt terug, de huid is mooi genezen maar je kunt nauwelijks nog je meesterwerk terug herkennen. Een deel van het pigment is verdwenen, een ander deel vervaagd en de strokes die zijn blijven zitten zijn niet zo scherp als toen ze bij je weg ging.

Hieronder volgt een reeks redenen waarom dit kan gebeuren en een aantal tips hoe je kunt zien of het pigment goed in de huid is opgenomen. Tevens wat je kunt doen om deze afstoot te voorkomen.

Wat is pigmenteren?
Het is belangrijk om goed te begrijpen wat pigmenteren werkelijk inhoud. Pigmenteren is het inbrengen van een kleurstof net onder de opperhuid. Tijdens het pigmenten zit er ook een deel van het pigment in de opperhuid. Dit pigment zal na het genezingsproces zijn verdwenen. Na genezing is het grootste deel van de opperhuid vervangen. Al het pigment wat hier in zit is verdwenen. Dit is één van de redenen waarom een pigmentatie na genezing altijd lichter is.

Het is de bedoeling dat het pigment in het bovenste deel van de dermis wordt ingebracht (lederhuid). Dus net onder de opperhuid. Als je dieper pigmenteert is de kans groot dat je grotere bloedvaten tegen komt. Dit leidt tot meer bloeding. Het bloed zal het pigment er als het ware uitspoelen. De dermis is niet blij met ons pigment. Dit orgaan weet dat het pigment er niet thuis hoort en zal het pigment proberen af te stoten. Het pigment wordt er als het ware uit gewerkt. Daarom is het zo belangrijk dat de opperhuid zo snel mogelijk sluit. Dan zit het pigment gevangen. De deksel zit op de pan. Vandaar dat wij zo droog mogelijk werken.

Wenkbrauwen niet afsoppen met natte watten, ook niet wrijven, poetsen of modelleren. De opperhuid moet zo snel mogelijk genezen. Dan is de dermis afgesloten, kan het pigment niet meer naar buiten en zal het worden ingekapseld. Dan is ons doel bereikt: een ‘blijvende’ pigmentatie.

Om het bloeden te stoppen en opperhuid sneller te laten sluiten is de pigmentatie stevig aandrukken met een droge tissue de beste oplossing. Dit stopt het bloeden en bevordert het sluiten van de opperhuid. Daarom mag de after care sachet, in welke vorm dan ook pas na 2 uur worden aangebracht. Dan is de opperhuid al grotendeels dicht. De after care zorgt er voor dat de opperhuid dicht blijft en niet door droogte weer open scheurt.

Permanent make-up vergelijk ik vaak met schilderwerk; als de deur is geschilderd moet je er voorlopig van afblijven. Anders staan je vingers in de verf en blijft dat jaren zichtbaar. Hetzelfde geldt voor PMU; wenkbrauwen net geschilderd: afblijven. Droogtijd 48 uur.

Nazorg van pigmentaties.

Ecuri gelooft dat de huid het beste geneest aan de lucht. Het is belangrijk dat de epidermis snel geneest. Hierdoor zal het pigment ‘gevangen’ zijn in de dermis. Wanneer de epidermis gesloten is, kan het pigment de huid niet meer uit en zal het worden ingekapseld. De epidermis geneest het snelst wanneer deze droog wordt gehouden. Dat is ook de reden dat we niet gelijk na de procedure de A+D crème aanbrengen. Na 2 uur is de bovenste laag van de epidermis gesloten. Dan brengen we de A+D crème aan zodat de huid geen scheurtjes gaat vertonen.

Hairstroke wenkbrauwen nazorg.

Druk na het zetten van elke hairstroke 10 seconden stevig met een tissue op de stroke. NIET met water reinigen.
Laat het pigment in ieder geval 10 minuten op de huid en wrijf niet weg. Bloedingen moet je ten alle tijden voorkomen maar mocht het toch bloeden dan kun je een beetje extra Ecuri pigment (hierin zit een bloedstopper) aanbrengen. Druk weer met een tissue. Gebruik een droog wattenstaafje of Brow Primer om de huid schoon te maken. Geen water! De wond heelt het best aan de open lucht. Laat de pigmentatie zeker 2 uur met rust. Niet aankomen en niet met water erop. Na 2 uur is de epidermis al gesloten en kan er een laagje A+D treatment op de pigmentatie aangebracht worden. Herhaal dit 3 keer per dag gedurende 48 uur.

Eyeliner nazorg.

De wond heelt het best aan de open lucht. Laat de pigmentatie zeker 2 uur met rust en aan de lucht drogen. Niet aankomen en niet met water erop. Als de huid erg rood wordt of opzwelt, breng dan een laagje bloedstop aan op de pigmentatie. Let op: de contra-indicatie voor een bloedstop middel zijn mensen met hartklachten en/of vaatproblematiek.
Na 2 uur is de epidermis al gesloten en kan er een laagje A+D treatment op de pigmentatie aangebracht worden. Indien de huid erg droog is kan de A+D gelijk na de behandeling aangebracht worden en anders na 2 uur. Herhaal dit 3 keer per dag gedurende 48 uur.

Lippen nazorg.

Oefen regelmatig druk uit met een tissue na het zetten van een stukje pigmentatie. NIET reinigen met water. Laat het pigment in ieder geval 10 minuten op de huid en wrijf niet weg. Bloedingen moet je ten alle tijden voorkomen maar mocht het toch bloeden dan kun je een beetje extra Ecuri pigment (hierin zit een bloedstopper) aanbrengen. Druk weer met een tissue. De wond heelt het best aan de open lucht.

Als de huid erg rood wordt of opzwelt, breng dan een laagje bloedstop aan op de pigmentatie. Let op: de contra-indicatie voor een bloedstop middel zijn mensen met hartklachten en/of vaatproblematiek. Laat de pigmentatie zeker 2 uur met rust. Niet aankomen en niet met water erop. Na 2 uur kan er een laagje A+D treatment op de pigmentatie aangebracht worden. Herhaal dit 3 keer per dag gedurende 48 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Contact
Lisbaan 15
2908 LN Capelle aan den IJssel
The Netherlands
E-mail: info@ecuri.com
Tel: 010-4507790
KvK 24173299
BTW NL007180871B01

logo-ecuri-permanent-make-up

Share This